Important!

Sunteţi 1, 2, 3, 4, ... doritori de pelerinaj?
Doriţi să ajungeţi la o mănăstire anume,
sau aveţi un traseu pe care aţi fi încântaţi să îl parcurgeţi?

Vă place unul dintre pelerinajele noastre, dar nu este programat
într-o perioadă convenabilă dumneavoastră?

Putem pleca în pelerinaj în orice zi din săptămână
cu condiţia să avem pentru acea perioadă maşină disponibilă.

Sunaţi-ne sau trimiteţi-ne e-mail
şi vom face tot ce ne stă în putinţă să vă împliniţi visul.


Pentru detalii: 0726.12.72.06 sau 0757.12.72.06 - Laurenţiu

Doamne-ajută!

 

GRECIA - PECETEA DUHULUI SFÂNT
(I - Grecia continentală)

7 zile (şase nopţi) petrecute în Grecia la câteva dintre
cele mai cunoscute mănăstiri şi biserici greceşti:

ZIUA 1: Plecare din Bucureşti, Piaţa Unirii, în faţa librăriei Sofia (lângă poalele Dealului Mitropoliei), ora 5.45 întâlnire - ora 6.00 plecare. Bucureşti - Giurgiu - Manastirea Suroti, loc unde se afla mormântul Cuv. Paisie Aghioritul - Mănăstirea Anastasia Romana (moastele Sf Anastasia Vinecatoarea si a Sf. Ier. Teoanas) - Mănăstirea Sf Efrem Sirul - Cazare.

ZIUA 2: Mic dejun. Participare la Sf Liturghie la Mănăstirea Sf Dionisie Olimpianul. Plimbare prin racoarea padurii catre Pestera Sf Dionisie, unde ne vom potoli setea si ne vom limpezi ochii cu apa de la Izvorul Sfantului. - Mănăstirea Katoxenia, unde se afla Braul Maicii Domnului - Insula Evia pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Rusu care adăposteşte moaştele Sf. Ioan Rusu. Cazare langa Manastirea Sf Efrem cel Nou.

ZIUA 3: Mic dejun. Mănăstirea Sf. Efrem, unde ne închinăm la moaştele Sf. Efrem cel Nou - Traversare cu ferry-boat-ul spre insula Egina. Vizităm Biserica Sf. Nectarie unde se afla moaştele unuia dintre cei mai puternici Sfinţi tămăduitori, Sf. Nectarie Taumaturgul. Ne îndrepăm apoi spre Loutraki, la Mănăstirile Sf Ioan Botezatorul si Sf Ilie, aflate inainte de Manastirea Sf. Patapie unde vom săruta moaştele Cuv. Patapie Tămăduitorul şi moaştele Sfintei Ipomoni (Sf. Rabdare). Cazare la Mănăstirea Sf. Patapie.

ZIUA 4: Participare la Sf Liturghie. Mic dejun. Incepem pelerinajul din aceasta zi cu o vizita la Catedrala din Corintos si cu o scurta oprire pe podul ce trece pe deasupra impresionantului Canal Corint. Apoi coboram pana aproape de sudul Peloponesului pentru a vedea cu ochii nostri una din cele mai mari minuni lasate de Dumnezeu spre intarirea credintei, Biserica Sf. Teodora de la Vasta, o realitate care depăşeşte orice calcule stiintifice. De aici ne continuam periplul duhovnicesc cu Mănăstirea Mega Spileo unde se află o icoană a Maicii Domnului Făcătoare de minuni şi un intreg tezaur de moaste. Dupa ce vedem si pestera in care a fost gasita icoana, ne despartim de acest loc binecuvantat si pornim spre Patras pentru a vizita Biserica Sf. Andrei unde se află moaştele Sf. Apostol Andrei si lemn din crucea pe care a fost rastignit Sfantul caruia ii datoram atat de multe noi, romanii - cazare .

ZIUA 5: Plecare spre Meteora. Vizitam mănăstile Marea Meteora, Varlaam si Roussanou din complexul monahal Meteora. Plecare spre Salonic, dar nu inainte de a ne bucura de doua opriri pe Valea Tempi: una la Biserica Sf Paraschevi (izvor cu apă tămăduitoare), cea de-a doua la manastirea Soumela. In al doilea oras ca marime al Greciei vom admira: Turnul Alb, centrul istoric al orasului, Biserica Sf. Dimitrie (unde se afla moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir si cela ale Sf Anisia), Manastirea Vlatodon, locas care se ridica deasupra vacarmului urban oferind o frumoasa panorama asupra Tesalonicului (este locul unde a propovaduit Sf Ap Pavel prima oara in Salonic, Biserica Sf. Gheorghe (cea mai veche biserica crestina din Grecia), Biserica Sf. Sofia (unde se afla moastele Sf. Vasile cel Nou), Biserica Sf. Teodora (moastele Sf Teodora si cele ale Cuv David) şi Catedrala Mitropolitană, gazda cinstitelor moaşte ale Sf Grigorie Palama. Cazare.

ZIUA 6-7: Participare la Sf Liturghie. Continuăm vizitarea Salonicului. Plecare spre România.

Grup minim 4 sau 6 persoane.

Tarif: 330 euro.
Tarif valabil pentru grup minim de 6 persoane.
Pentru 5 persoane tariful se recalculeaza proportional.

PENTRU INSCRIERE: AVANS 100 EURO/PERS.

Tariful este valabil pentru preturile valabile azi, 13.03.2012.

Tariful include transportul: (rovigneta si taxa de pod Bulgaria, microbuz sau autocar, bilet croaziera, bilete ferry-boat pentru pelerini si auto si taxele de autostrazi), cazarile si 3 mic dejunuri.

Nu include taxele de intrare la obiective (acolo unde se plateste intrarea) si cresterile de tarife. Eventualele cresteri de preturi (datorate noilor masuri economice din Grecia) nu sunt incluse in tarif.

Posibilitate de prelungire a circuitului cu conditia ca intreg grupul sa fie de acord.

Pentru lămuriri sunaţi ghidul (Laurenţiu), la 0726.12.72.06 sau 0757.12.72.06.

Doamne-ajută!

 

GRECIA - PECETEA DUHULUI SFÂNT
(II - Grecia insulară)

7 zile (şase nopţi) petrecute în Grecia la câteva dintre
cele mai cunoscute mănăstiri şi biserici greceşti:

ZIUA 1: Plecare din Bucureşti, Piaţa Unirii, în faţa librăriei Sofia (lângă poalele Dealului Mitropoliei), ora 5.45 întâlnire - ora 6.00 plecare. Bucureşti - Giurgiu - Insula Evia pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Rusu care adăposteşte moaştele Sf. Ioan Rusu. Cazare langa Manastirea Sf Efrem cel Nou.

ZIUA 2: Mic dejun. Mănăstirea Sf. Efrem, unde ne închinăm la moaştele Sf. Efrem cel Nou - Traversare cu ferry-boat-ul spre insula Egina. Vizităm Biserica Sf. Nectarie unde se afla moaştele unuia dintre cei mai puternici Sfinţi tămăduitori, Sf. Nectarie Taumaturgul. Ne îndrepăm apoi spre Loutraki, la Mănăstirile Sf Ioan Botezatorul si Sf Ilie, aflate inainte de Manastirea Sf. Patapie unde vom săruta moaştele Cuv. Patapie Tămăduitorul şi moaştele Sfintei Ipomoni (Sf. Rabdare). Cazare la Mănăstirea Sf. Patapie.

ZIUA 3: Participare la Sf Liturghie. Mic dejun. Incepem pelerinajul din aceasta zi cu o scurta oprire pe podul ce trece pe deasupra impresionantului Canal Corint. Apoi coboram pana aproape de sudul Peloponesului pentru a vedea cu ochii nostri una din cele mai mari minuni lasate de Dumnezeu spre intarirea credintei, Biserica Sf. Teodora de la Vasta, o realitate care depăşeşte orice calcule stiintifice. De aici ne continuam periplul duhovnicesc cu Mănăstirea Mega Spileo unde se află o icoană a Maicii Domnului Făcătoare de minuni şi un intreg tezaur de moaste. Dupa ce vedem si pestera in care a fost gasita icoana, ne despartim de acest loc binecuvantat si pornim spre Patras pentru a vizita Biserica Sf. Andrei unde se află moaştele Sf. Apostol Andrei si lemn din crucea pe care a fost rastignit Sfantul caruia ii datoram atat de multe noi, romanii. Plecare spre portul Kilini - cazare .

ZIUA 4: Ne îmbarcăm spre insula Zakinthos. Vom merge spre să vizităm Catedrala Sf Dionisie din Zakinthos (ucenicul Sf Gherasim), pastratoarea moastelor Sfantului, Mănăstirea Aghios Ioannes Prodromos, Mănăstirea Maica Domnului Elefteriussa, Mănăstirea Maica Domnului Anaforitria şi Muzeul Bizantin (optional). Urmeaza un popas pentru admirarea celui mai frumos albastru pe care il poate oferi marea, deasupra golfului Navajo, un loc unde Dumnezeu a lasat spre pregustare culori ce emana lumina parca din alta lume. Îmbarcare şi plecare spre insula Kefalonia unde ne cazăm şi luăm parte la slujba de seară la Mănăstirea Sf Gherasim, care adăposteşte moaştele Sfântului cu acelaşi nume. Cazare.

ZIUA 5: Pelerinajul nostru continuă in insulă cu o oprire deosebită în localitatea Marcopoulos, unde în fiecare an (cu excepţia anilor cu mari încercări), în preajma marii sărbători din luna august, vin şerpi veninoşi la Icoana Maicii Domnului şi se comportă paşnic. Ne îndreptăm spre M-rea Sf. Ap. Andrei (aici se afla piciorul Sf. Ap. Andrei), după care ne vom închina la biserica din Pastra, unde se afla icoana Maicii Domnului Gravaliotissa, unde se păstreaza fire de crini cu lujerul uscat, dar cu flori îmbobocite (crini aduşi la Bunavestire imbobociti si care 15 august, de Adormirea Maicii Domnului desi au lujerul uscat infloresc).

ZIUA 6: Incepem traversarea insulei dupa ce ne-am luat ramas bun de la Sf Gherasim si am participarat la Sf Liturghie. Dupa o scurta panoramare a celebrului golf Myrtos, atractia turistica numarul unu a insulei urmeaza o intalnire deosebita cu parintele Ierotheus la Manastirea Themata, pe una din culmile muntoase. Ne imbarcam pe ferry-boat si trecem in insula Lefkada, insula cu cele mai frumoase plaje din Marea Ionica si apoi, prin tunelul submarin ne intoarcem pe continent. Plecare spre Corfu, sosire Igoumenitza, traversare cu ferry-boat Igoumenitza – Corfu. Vizita la Catedrala Sf. Spiridon care adaposteste moastele Sf. Spiridon si la Biserica Sf. Nicolae unde se afla moastele Sf. Imparatese Teodora. Traversam insula si mergem la Manastirea Paleocastritsa, lacas de o frumusete aparte, adapost pentru o alta frumoasa icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Cazare Corfu.

ZIUA 7: Plecare spre România.

Grup minim 4 persoane.

Tarif: 370 euro.
Tarif valabil pentru grup minim de 4 sau 6 persoane.
Pentru 3 sau 7 persoane tariful se recalculeaza proportional.

PENTRU INSCRIERE: AVANS 100 EURO/PERS.

Tariful include transportul: (rovigneta si taxa de pod Bulgaria, microbuz sau autocar, bilet croaziera, bilete ferry-boat pentru pelerini si auto si taxele de autostrazi), cazarile si 3 mic dejunuri.

Nu include taxele de intrare la obiective (acolo unde se plateste intrarea) si cresterile de tarife. Eventualele cresteri de preturi (datorate noilor masuri economice din Grecia) nu sunt incluse in tarif.

Posibilitate de prelungire a circuitului cu conditia ca intreg grupul sa fie de acord.

Pentru lămuriri sunaţi ghidul (Laurenţiu), la 0726.12.72.06 sau 0757.12.72.06.

Doamne-ajută!

 

GRECIA - PECETEA DUHULUI SFÂNT

11 zile (zece nopţi) petrecute în Grecia la câteva dintre
cele mai cunoscute mănăstiri şi biserici greceşti:

ZIUA 1: Plecare din Bucureşti, Piaţa Unirii, în faţa librăriei Sofia (lângă poalele Dealului Mitropoliei), ora 5.45 întâlnire - ora 6.00 plecare. Bucureşti - Giurgiu - Manastirea Rila - Uranopolis, cazare.

ZIUA 2: Croazieră în jurul Sfântului Munte cu admirarea Sfintelor Mănăstiri - Uranopolis - Manastirea Suroti, loc unde se afla mormântul Cuv. Paisie Aghioritul - Mănăstirea Anastasia Romana (moastele Sf Anastasia Vinecatoarea si a Sf. Ier. Teoanas) - Mănăstirea Sf Efrem Sirul - Cazare.

ZIUA 3: Mic dejun. Participare la Sf Liturghie la Mănăstirea Sf Dionisie Olimpianul. Plimbare prin racoarea padurii catre Pestera Sf Dionisie, unde ne vom potoli setea si ne vom limpezi ochii cu apa de la Izvorul Sfantului. - Mănăstirea Katoxenia, unde se afla Braul Maicii Domnului - Insula Evia pentru vizita la Manastirea Sf. Ioan Rusu care adăposteşte moaştele Sf. Ioan Rusu. Cazare langa Manastirea Sf Efrem cel Nou.

ZIUA 4: Mic dejun. Mănăstirea Sf. Efrem, unde ne închinăm la moaştele Sf. Efrem cel Nou - Traversare cu ferry-boat-ul spre insula Egina. Vizităm Biserica Sf. Nectarie unde se afla moaştele unuia dintre cei mai puternici Sfinţi tămăduitori, Sf. Nectarie Taumaturgul. Ne îndrepăm apoi spre Loutraki, la Mănăstirile Sf Ioan Botezatorul si Sf Ilie, aflate inainte de Manastirea Sf. Patapie unde vom săruta moaştele Cuv. Patapie Tămăduitorul şi moaştele Sfintei Ipomoni (Sf. Rabdare). Cazare la Mănăstirea Sf. Patapie.

ZIUA 5: Participare la Sf Liturghie. Mic dejun. Incepem pelerinajul din aceasta zi cu o vizita la Catedrala din Corintos si cu o scurta oprire pe podul ce trece pe deasupra impresionantului Canal Corint. Apoi coboram pana aproape de sudul Peloponesului pentru a vedea cu ochii nostri una din cele mai mari minuni lasate de Dumnezeu spre intarirea credintei, Biserica Sf. Teodora de la Vasta, o realitate care depăşeşte orice calcule stiintifice. De aici ne continuam periplul duhovnicesc cu Mănăstirea Mega Spileo unde se află o icoană a Maicii Domnului Făcătoare de minuni şi un intreg tezaur de moaste. Dupa ce vedem si pestera in care a fost gasita icoana, ne despartim de acest loc binecuvantat si pornim spre Patras pentru a vizita Biserica Sf. Andrei unde se află moaştele Sf. Apostol Andrei si lemn din crucea pe care a fost rastignit Sfantul caruia ii datoram atat de multe noi, romanii. Plecare spre portul Kilini - cazare.

ZIUA 6: In lucru .

ZIUA 7: Ne îmbarcăm spre insula Zakinthos. Vom merge spre să vizităm Catedrala Sf Dionisie din Zakinthos (ucenicul Sf Gherasim), pastratoarea moastelor Sfantului, Mănăstirea Aghios Ioannes Prodromos, Mănăstirea Maica Domnului Elefteriussa, Mănăstirea Maica Domnului Anaforitria şi Muzeul Bizantin (optional). Urmeaza un popas pentru admirarea celui mai frumos albastru pe care il poate oferi marea, deasupra golfului Navajo, un loc unde Dumnezeu a lasat spre pregustare culori ce emana lumina parca din alta lume. Îmbarcare şi plecare spre insula Kefalonia unde ne cazăm şi luăm parte la slujba de seară la Mănăstirea Sf Gherasim, care adăposteşte moaştele Sfântului cu acelaşi nume. Cazare.

ZIUA 8: Pelerinajul nostru continuă in insulă cu o oprire deosebită în localitatea Marcopoulos, unde în fiecare an (cu excepţia anilor cu mari încercări), în preajma marii sărbători din luna august, vin şerpi veninoşi la Icoana Maicii Domnului şi se comportă paşnic. Ne îndreptăm spre M-rea Sf. Ap. Andrei (aici se afla piciorul Sf. Ap. Andrei), după care ne vom închina la biserica din Pastra, unde se afla icoana Maicii Domnului Gravaliotissa, unde se păstreaza fire de crini cu lujerul uscat, dar cu flori îmbobocite (crini aduşi la Bunavestire imbobociti si care 15 august, de Adormirea Maicii Domnului desi au lujerul uscat infloresc).

ZIUA 9: Incepem traversarea insulei dupa ce ne-am luat ramas bun de la Sf Gherasim si am participarat la Sf Liturghie. Dupa o scurta panoramare a celebrului golf Myrtos, atractia turistica numarul unu a insulei urmeaza o intalnire deosebita cu parintele Ierotheus la Manastirea Themata, pe una din culmile muntoase. Ne imbarcam pe ferry-boat si trecem in insula Lefkada, insula cu cele mai frumoase plaje din Marea Ionica si apoi, prin tunelul submarin ne intoarcem pe continent. Plecare spre Corfu, sosire Igoumenitza, traversare cu ferry-boat Igoumenitza – Corfu. Vizita la Catedrala Sf. Spiridon care adaposteste moastele Sf. Spiridon si la Biserica Sf. Nicolae unde se afla moastele Sf. Imparatese Teodora. Traversam insula si mergem la Manastirea Paleocastritsa, lacas de o frumusete aparte, adapost pentru o alta frumoasa icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Cazare Corfu.

ZIUA 10: Plecare spre Meteora. Vizitam mănăstile Marea Meteora, Varlaam si Roussanou din complexul monahal Meteora. Plecare spre Salonic, dar nu inainte de a ne bucura de doua opriri pe Valea Tempi: una la Biserica Sf Paraschevi (izvor cu apă tămăduitoare), cea de-a doua la manastirea Soumela. In al doilea oras ca marime al Greciei vom admira: Turnul Alb, centrul istoric al orasului, Biserica Sf. Dimitrie (unde se afla moastele Sf. Dimitrie Izvoratorul de Mir si cela ale Sf Anisia), Manastirea Vlatodon, locas care se ridica deasupra vacarmului urban oferind o frumoasa panorama asupra Tesalonicului (este locul unde a propovaduit Sf Ap Pavel prima oara in Salonic, Biserica Sf. Gheorghe (cea mai veche biserica crestina din Grecia), Biserica Sf. Sofia (unde se afla moastele Sf. Vasile cel Nou), Biserica Sf. Teodora (moastele Sf Teodora si cele ale Cuv David) şi Catedrala Mitropolitană, gazda cinstitelor moaşte ale Sf Grigorie Palama. Cazare.

ZIUA 11: Participare la Sf Liturghie. Plecare spre România.

 

Grup minim 4 sau 6 persoane.

Tarif: 450 euro.
Tarif valabil pentru grup minim de 6 persoane.

PENTRU INSCRIERE: AVANS 100 EURO/PERS.

Tariful include transportul: (rovigneta si taxa de pod Bulgaria, microbuz sau autocar, bilet croaziera, bilete ferry-boat pentru pelerini si auto si taxele de autostrazi), cazarile si 3 mic dejunuri.

Nu include taxele de intrare la obiective (acolo unde se plateste intrarea) si cresterile de tarife. Eventualele cresteri de preturi (datorate noilor masuri economice din Grecia) nu sunt incluse in tarif.

Posibilitate de prelungire a circuitului cu conditia ca intreg grupul sa fie de acord.

Pentru lămuriri sunaţi ghidul (Laurenţiu), la 0726.12.72.06 sau 0757.12.72.06.

Doamne-ajută!